Tvrdohlavá princezná

09.10.2015 08:47

Tvrdohlavá princezná

Tracy Anne Warrenová

  

Podmanivý príbeh z trilógie o troch princeznách, ktoré spojil osud a priateľstvo. Princezná Ariadne je znechutená londýnskou pokryteckou morálkou a túži po nezávislosti. Neverí, že stretne pravú lásku, a tak si namiesto manžela začne hľadať milenca – aj za cenu, že si tým zničí povesť. Keď sa o jej pláne dozvie princ regent Rupert Whyte, v snahe uchrániť princeznú pred škandálom sľúbi, že do tajov telesnej rozkoše ju zasvätí on sám. Zakázané dobrodružstvo plné vášne – to je presne to, o čom Ariadne snívala. Nebude však cena, ktorú zaň zaplatí, privysoká? 

RECENZIA 

Tvrdohlavá princezná 

Ariadne, princezná z Nordenbourgu je posledná slobodná z troch priateliek, ktoré sa stretli v internátnej škole a sľúbili si, že ich priateľstvo vydrží navždy. Vydržalo, ibaže Ariadna má takmer dvadsaťpäť rokov, za sebou niekoľko sezón v Londýnskej spoločnosti a manžel nikde, aspoň nie taký, akého by si predstavovala, ktorého by ľúbila a ktorý by ľúbil ju.

Keďže jej priateľky Emma a Mercedes prežívajú nádherný vzťah, sú spokojné a šťastné v manželstve, za ktoré museli zabojovať, ona si zaumieni, že si od života vezme aspoň niečo – nájde si milenca. Tvrdohlavo ide za svojim cieľom, testuje potencionálnych nápadníkov, vyberá racionálne. Morálku spoločnosti nerieši, aj tak je všade len falošná pretvárka, dobrá povesť stratila pre ňu význam, zvlášť, keď sa cíti finančne nezávislá a slobodomyseľná.

Pri jednom z testov bozkávania ju nachytá princ regent Rupert Whyte, brat priateľky Emmaline, presne ten neúprosný muž a dedič kráľovstva, ktorý jej nevedel odpustiť, že sa veľmi aktívne angažovala v afére neželaného vzťahu jeho sestry a málo urodzeného Nicka, vtedy neakceptovateľného ženícha pre princeznú. Keď sa stretli a stretli sa často, keďže obaja bývali v ich dome, vždy lietali iskry.

Keďže Ariadne nevidí dôvod ako rozumne vysvetliť svoje škandalózne správanie a svojho plánu sa nechce vzdať, vyzradí Rupertovi svoj nápad. A keďže nepomôžu výstrahy ani dohovárania, musí jej princ nebezpečenstvo, do ktorého sa pustila, názorne ukázať sám. Jeden bozk, od ktorého sa jej roztriasli kolená, však nestačí, Ariadne neprestáva hľadať a pokúšať osud. Aby uspokojil zvedavosť mladej, naivnej, no statočne tvrdohlavej princeznej a zároveň jej zachránil povesť a budúcnosť, Rupertovi neostáva nič iné, len sa jej za milenca ponúknuť sám.

Ako sa hovorí v anotácii presne vystihujúcej aj podstatu príbehu : niekedy je cena za zvedavosť a zakázané dobrodružstvo veľmi vysoká, pretože sa hrá o srdce...  

Warrenová nesklamala a záverečným príbehom trilógie veľmi dôstojne sériu uzavrela. Kniha sa číta sama, je plná vtipu, napätia a romantiky, ktorá poteší každú čitateľku historických romancí. Musím upozorniť, že pikantné erotické scény dostali širší priestor ako v predchádzajúcich častiach, no bez nich by sme si už snáď tieto knihy ani nevedeli predstaviť. J  V každom prípade príbehy o troch princeznách majú neopakovateľné čaro, ktorým si autorka dokáže podmaniť čitateľa a udržať ho pri knihe od prvej po poslednú stranu. Odporúčam celú sériu. J